Uikkaripussiohje Tetra




Koko homma lähti käsistä joulun alla, kun olin jotain hömpäkettä ostamassa Eurokankaassa. Kangasmittaustiskin viereen tuli joku nuori nainen pikkumukelon kanssa ja iloisesti jakoi alla olevan ohjeen näytekappaleen kera. Siitäpä innostuin joululahjavärkkäilyyn (mutta eipä tullut silloin meidän kalenteri mieleen, aiaiai!). Ensimmäisen pussin suhraamisen jälkeen seuraavat näyttivät jo aika tehdyiltä. Ja kuulemma joulun jälkeen eivät koulukirjat uineet repuissa kloorivedessä uimapäivien päätteeksi!

Tarvitaan: PUL-kestovaippakangasta (kuinka sopiva nimi tähän tarkoitukseen, mutta tarkoittaa 100% polyesteriä, jossa PU-laminointi) (hinta n. 16 €/m, leveys 150 cm) n. 30 cm nais- ja 25 cm miespuolisten uimavetimille sekä 25-20 cm tavallinen vetoketju sekä PUL- tai muuta osittainkin vettä sietävää materiaalia vetoketjun päihin ja roikotuslenkiksi. Kangaspalasta saa sitten kolmet pienemmät tai parit oikein isot uikkaripussit. Mallissa teen neliömäisestä palasta pussin, mutta suorakaiteemmastakin onnistuu vähän erilainen tetra. Ja koneeseen pallokärkineula! (kuva tarvikkeista yllä)


1. Leikkaa kankaasta 2 x korkeuden mittainen suorakaidekappale. (n. 30x60cm tai 25x5cm)



2. Leikkaa joko PUL-kankaasta tai muusta vastaavasta vetoketjun levyistä (n. 2,5 cm) nauhaa vetoketjun kumpaankin päähän, ketjun ylä- ja alapuolelle, 4 kpl n. 7 cm pituisena.

3. Leikkaa roikotuslenkkiä varten 4 cm levyistä nauhaa joko PUL- tai muusta materiaalista tai käytä jotain hauskaa muuta nauhaa. 4 cm levyisen kaistaleen pitkät reunat käännetään keskilinjalle vastakkain ja sen jälkeen kappale taitetaan keskeltä vielä siten, että käännetyt reunat jäävät kappaleen sisään ja tikataan avoimesta reunasta nauhaksi. Lenkin pituus n. 30 cm.



4. Aseta nauhat oikea puoli vetoketjuun päin, ketjun ylä- ja alapuolelle kumpaankin päähän siten, että ompelet alapäässä metallipysäyttimen yläpuolelta ja yläpäässä vetoketjun yläpään yläpuolelta nauhat ja vetoketjun kiinni toisiinsa. Kuvassa poikittaisten nuppareiden kohdilta. Käännä sitten nauhat oikea puoli esiin, vetoketjun päiden suuntaan.







5. Sijoita vetoketju keskeisesti kankaan reunaan oikeat puolet vastakkain siten, että vetoketjun kangasosan reuna ja kankaan reuna ovat kohdakkain. Ompele vetoketjun toinen puoli ketjun oikeapuoli ja kankaan oikea puoli vastakkain, myös ala- ja yläpäiden nauhat kiinnittyvät samalla kankaaseen. Ketjun yläpäässä voit taittaa nauhaa ketjun etupuolella siten, että nauha muodostaa pienen läpän ketjun veto-osan päälle. Käännä kangas nurja puoli päälle päin, asettele ketju toiseen reunaan ja ompele toinen puoli vastaavasti. (Kuten kuvasta huomaat, en ommellut vetoketju-paininjalalla vaan laiskasti tavallisella.) Ja jos teit tässä järjestyksessä, pussi on nyt nurja puoli ulospäin.




6. Avaa vetoketjua ainakin puoleen väliin tässä kohdassa. Aseta roikotuslenkiksi tarkoitettu nauha kaksin kerroin vetoketjun yläpääpuolen reunaan, lenkki pussin oikealle puolelle. Nauhan päät avoimen yläreunan kanssa tasan, ja lenkkipuoli roikkumaan vetoketjun alapäätä kohti. Taita pussi siten, että alareunassa (vetoketjun alapäässä) taitekohta on vetoketjun keskilinjalla ja ompele pussin alareuna.



7. Taita pussin yläreuna siten, että vetoketju tulee keskelle ja muista se roikotuslenkki siellä sisäpuolella, ettei nouse yläpää sauman alle. Ompele yläsauma, joka tulee siis 90 ( kulmaan alasaumaan nähden. Ja kas, kun käännät pussin (mikäli se vetoketju on jäänyt auki!!!), niin valmista tuli! Seuraavaksi vain PUL PUL!





Erja

Jaa Google Plussassa

0 kommenttia :

Lähetä kommentti