9. Valmiiden värityskuvien jatkojalostus


Väritä kuvia,
saat huvia.
Väritä hahmoja,
teet tauluja.
Väritä piirroksia,
saat lahjapaperia.
Hyötyä ja huvia,
saat paljon, paljon kuvia.
-Saara

Kuinka moni on viimeisen vuoden aikana värittänyt värityskirjaa? Käsi ylös. Kuvia on kiva katsoa jälkikäteen, mutta oletko miettinyt miten valmiita väritettyjä kuvia voisi hyödyntää? Leonor ryhmästämme haastoi minua kehittämään muutamia ideoita värityskuvien jatkokäytölle, tässä muutama vinkki.

Kuvat esille

Kaikkein hienoimmat kuvat kannattaa tietenkin laittaa esille sellaisenaan tai kehystää ja ripustaa seinälle. Jos haluaa kuvista kestävämpiä, kannattaa ne lakata esim. suihkutettavalla lakalla. Myös decoupage-lakka tai paperiliiman (esim. erikeeper) ja veden sekoitus käyvät pinnoitteena. Tällöin olen käyttänyt vettä ja liimaa sekoitussuhteessa 1:1. Tussilla väritetyt kuvat kestävät huonosti siveltimellä levitettävää lakkaa tai liimaa. Jos siis käytät näitä, levitä lakka/liima hyvin nopeasti yhdellä sivellinvedolla. Värit saattavat hieman irrota, mutta olen huomannut, että kuivaessaan irronnut väri näkyy vain lievästi ja saattavat tuoda valmiiseen kuvan hieman patinoituneen sävyn.

Kuvat esillä lipaston päällä. Kuvat ovat Sarah Walshin "Day of the Dead" -värityskirjasta.


Kortit ja pakettikortit

Värityskuvasta on helppo askarrella kivoja onnittelu- ja pakettikortteja. Tein joulukalenteriin teeman mukaisesti pakettikortin. Samaa tekniikkaa voi hyödyntää myös isompiin kortteihin.

Leikkaa värityskuvasta haluamasi kokoinen pala. Pakettikorttia varten leikkasin 6 * 8 cm kokoisen palan pöllöaiheisesta värityskuvasta. Pyöristin kuvan kulmat ja reunustin värityskuvan reunat mustalla tussilla saadakseni kuvasta viimeistellyn näköisen. Taustaksi valitsin yksivärisen pahvin, jotta värityskuvan värit pääsevät hyvin esiin.




Origami joulupallon sisällä

Kirkkaiden joulupallojen sisälle voi askarrella pienen origamin. Hyödynsin myös toisessa pallossa paketin mukana tullutta pyöreää välipahvia. Kirkkaita joulupalloja saa ostettua askartelukaupasta usean pallon paketissa. Paketin mukana tulee pallonpuolikkaat, pyöreä välipahvi pallonpuoliskojen väliin sekä koriste, josta pallon voi ripustaa.

Kokeilin ensin origamia, joka tuo kontrastin pallon pyöreälle muodolle. Valitsin pyramidin muotoisen origamin. Piirrä ensin paperille tasasivuinen kolmio, jolloin jokainen kolmiokulma on 120 astetta. Piirtämäni kolmion sivut ovat 9 cm pitkät. Merkitse kolmion jokaiselle sivulle puoliväli ja piirrä viivat merkkien välillä. Näin saat neljä pientä kolmioita ison kolmion sisälle. Piirrä vielä kuvan mukaiset siivekkeet. Tässä on malli, jonka mukaan voit leikata värityskuvan. Kun olet leikannut kuvan, taita kolmiot viivojen kohdalta. Kokoa pyramidi nostamalla pyramidin seinät ylös ja levitä siivekkeisiin liimaa. Paina siivekkeet kiinni kolmion seiniin.


Valmis pallo roikkuu viherkasvissa.











Toista joulupalloa varten leikkasin neljä ympyrää värityskuvasta. Ympyrät kannattaa leikata hieman pienemmäksi kuin pallon mukana tullut välipahvi.


Ota kaksi kuvaa ja taita ne keskeltä. Liimaa ympyrät puoliksi kiinni toisiinsa. Ja liimaa kuva kiinni välipahviin.

Tee samoin vielä jäljelle jääneille kahdelle kuvalle ja liimaa nämä kiinni välipahviin.


Ennen kuin kokoat pallon, testaa vielä, että liimatut siivekkeet mahtuvat pallon sisälle. Tässä vaiheessa voit vielä leikata siipiä pienemmäksi. Viimeistele nämä kuvat halutessasi mustalla rajauksella. Kokoa pallo.


Muut koristeet
Kokeilin myös voisiko värityskuvista taitella suurempia koristeita. Jos värityskirjan sivut ovat ohutta paperia tai olet tulostanut kuvan netistä, kannattaa se liimata ensin tukevammalle paperille. Itse käytin taustana tummansinistä tapettinäytepalaa. Lisäksi käsittelin veden ja askarteluliiman seoksella, jotta koristeen pinnasta tulee kauniin kiiltävä ja värit tulevat hyvin esiin. Tarkat taitteluohjeet näihin löytyy Pinterest-linkin takaa sivun alareunasta.
Vasemmanpuoleinen simpukkakoriste ja keskimmäinen tähtikoriste ovat tehty samasta värityskuvasta. Oikeanpuolimmaisessa timanttikoristeessa on käytetty mandala-värityskuvaa.
Tästä kuvasta tuli 25 suikaletta, yksi suikale on 1 * 15 cm kokoinen.

Kaksi ensimmäistä kuvaa on tehty leikkaamalla kuva ohuiksi siivuiksi. Simpukkakuviossa suikaleet on pujotettu naruun ensin toisesta päästä. Tein suoraan neulalla reiän paperiin. Simpukkamainen muoto tulee automaattisesti, kun pujotat suikaleet samassa järjestyksessä myös toisesta päästä. Viimeistelin simpukan puuhelmillä.

Keskimmäinen tähtikuvio on tehty 12 suikaleesta. Kuudesta suikaleesta punotaan tähden puoliskot, jonka jälkeen tarvitaan runsaasti liimaa ja paperiliittimiä. (Ja käytin muutamia kirosanoja ennen kuin tähtikuvio onnistui).












Mandala-tyyppiset kuvat tulevat parhaiten esiin, jos mandala-kuviota on näkyvissä mahdollisimman suuri pinta-ala. Siispä taittelin mandalasta timantin mallisen koristeen käyttäen timantin alaosassa glitter-paperia, jotta koristeesta tulisi mahdollisimman juhlava joulun sesonkiin.

Timanttia varten leikataan kaksi yhtä suurta neliötä, joista taitellaan timantin puolikkaat. Liitä yläpuoliskoon ripustusnarun, ennen kuin liimaat timantin puolikkaat liimataan yhteen. Tee narua varten ensin reikä keskelle ja pujota naru reiästä. Tee naruun iso solmu, joka jää timantin sisälle ja pitää narun paikoillaan. Itse käytin vielä solmukohdassa liimaa. Lisäsin lopuksi naruun puuhelmen, jotta se peittää timantin yläosaan tehdyn narureiän.
Kaikki värityskuva koristeet, värikäs joukko!






















Kuvia taitellessa tuli mieleen Ismo Alangon kappale "Värityskirja", muistaako kukaan sitä? Sen voi käydä kuuntelemassa Youtubesta.


-Riikka

ps. Tarkat taitteluohjeet kolmeen viimeiseen koristeeseen ja lisää muita vinkkejä löytyy minun Kokeileva joulukalenteri -Pinterest-taulusta.
Jaa Google Plussassa

0 kommenttia :

Lähetä kommentti